Rita serie
I kursen ingår även att rita en egen serie. Vi fick själva välja innehåll och hur den skulle se ut, om den skulle vara lång eller kort, i färg eller svartvitt och så vidare. Jag valde att göra en kort serie, som även kallas seriestrip, i blyerts. Det var svårt att komma på ett eget "manus", så jag googlade på roliga historier för barn och hittade ett skämt jag tyckte blev bra att rita. Sedan mätte jag upp, fyra rutor var lagom, och gjorde dom lika stora. I en längre serie behöver inte alla rutor vara i samma storlek och form, men i en seriestrip som bara har rubt fyra rutor ska alla vara likadana. Efter det skissade jag upp min serie, gjorde pratbubblor och sedan var den klar!
Det svåraste var att få ansiktsuttrycken tydliga, eftersom jag målade såpass små rutor och enkla ansikten. Därför valde jag att på bild tre rita ett tydligt nervöst och förvånat ansikte, för att förstärka känslan hos pojken, och på bild fyra måla honom framifrån för att få ett tydligt ansikte.

Min egna serie.
I bildundervisningen är det enkelt och roligt att rita serier. Om barnen inte kan komma på en egen historia de vill rita, kan man till exempel göra som jag gjorde, leta upp en rolig historia de vill göra, och sedan börja skissa. Eller så kan man låta barnen göra en serie av en händelse som till exempel hänt på ett lov eller över en helg. Då kommer kunskapskravet "Eleven kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk..." in.